Χρυσοσκάνθαροι εκπρόσωποι της πτωχοποιημένης ελληνικής κοινωνίας





Ανακοινώθηκαν όπως κάθε χρόνο τα περιουσιακά στοιχεία των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου.
Πέρα από τον μόνιμο εμπαιγμό της δήλωσης του ‘’έσχες’’ χωρίς να διευκρινίζεται το ‘’πόθεν’’ τίθεται και ένα άλλο σοβαρό ζήτημα.
Είναι ποτέ δυνατόν σε μια χώρα χρεοκοπημένη, από την ιδία την πολιτική της τάξη, να εξακολουθούν να απολαμβάνουν  τα πολιτικά της στελέχη τέτοιες αμοιβές και να κατέχουν τέτοιες κινητές και ακίνητες περιουσίες;
Αν ήταν στελέχη μιας ΑΕ που εμφάνιζε οικονομική ζημία θα εξακολουθούσαν οι μέτοχοι να εγκρίνουν τέτοιες αμοιβές σε αποτυχημένα στελέχη ;
Για τον λόγο αυτό  ας προσέξουν οι έλληνες πολίτες όταν βρεθούν εμπρός στις κάλπες, την επόμενη φορά, ποιους θα στείλουν να τους εκπροσωπήσουν στην ελληνική βουλή.
Η βουλή δεν είναι πασαρέλα να απαρτίζεται από προβεβλημένα πρόσωπα που προβάλλουν κατά κόρον τα ΜΜΕ για να παρασύρουν τους αφελείς ψηφοφόρους.
Στην βουλή πρέπει να προωθούνται άνθρωποι επιτυχημένοι στην κοινωνία που έχουν πίσω τους έργο αποδοτικό στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Γι αυτό χρήσιμο θα είναι να ελέγξουν οι ψηφοφόροι τα περιουσιακά στοιχεία των υποψηφίων βουλευτών και να αναρωτηθούν :
‘’Είναι δυνατόν εμένα, που είμαι ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος της γαλέρας του ιδιωτικού τομέα, να με εκπροσωπήσει ένας βουλευτής με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και δυο ντουζίνες ακίνητα σε όποιον χώρο και αν λέει ότι ανήκει ;’’
Με αυτό και μόνο το κριτήριο, αν ελέγξει ο κάθε ψηφοφόρος τον βουλευτή που θα επιλέξει να ψηφίσει, θα αδειάσει η βουλή από καμπόσα ‘’φορτία’’ που έχουν στρογγυλοκαθίσει στα έδρανα με μόνο σκοπό να αυξάνουν τα νούμερα των ήδη προκλητικών τραπεζικών λογαριασμών τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αδάμαστος αρχηγός των Απάτσι, Τζερόνιμο

Ανακαλύφθηκε «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα σε εγκέφαλο και ανοσοποιητικό

Η μαγική εικόνα της Αγλαϊας Καβουρίνου